Recept

En utsökt kulinarisk inspiration

Abrumi premium pumpafröolja kan serveras som salladsdressing, antingen som den är eller i kombination med honung eller olivolja. En ”typisk Abrumidressing” innehåller pumpafröolja och cidervinäger. 

Pumpafröoljan kan också användas i desserter, den ger den vanliga vaniljglassen en rik och tydlig nötig smak. Det anses vara en riktig delikatess. 

Tillsätt några droppar av vår olja till pumpasoppan och andra rätter också. Använd den som bassmak eller som smaksättning.

Salladsdressing

  • 4-5 msk. Pumpafröolja
  • 2-3 msk. Balsamicovinäger
  • Salt och mald peppar
  • 1 msk. Dijonsenap (valfritt)
  • Vitlök eller honung efter smak (valfritt)

Blanda alla ingredienser och använd på din favoritsallad. Toppa med nötter eller pumpafrön.

Guld pumpasoppa

  • 700 g. pumpakött i bitar.
  • 1 lök och 2 vitlöksklyftor.
  • 2 msk smör
  • 750 ml grönsaks- eller kycklingbuljong.
  • 150 ml matlagningsgrädde
  • Salt, peppar, mald kummin och muskotnöt efter smak

Lägg alla ingredienser, utom matlagningsgrädden, i en kastrull. Låt det sjuda tills grönsakerna är mjuka. Tag av värmen. Använd en stavmixer och blanda soppan tills den blir jämn. Tillsätt matlagningsgrädden och rör om. Toppa med Abrumi oljan och pumpafrön när soppan ska serveras.

Vaniljglass med Abrumi olja

  • 3 skopor vaniljglass
  • 10 ml pumpafröolja
  • 1 msk karamelliserade pumpafrön

Placera vaniljglassen på en tallrik och toppa med Abrumi pumpafröolja och karamelliserade pumpafrön. Du kan tacka oss senare.